miercuri, 28 noiembrie 2012

Moşul a sosit în Şcoala Mireşu Mare cu o „săniuţă fermecată”!


 Miercuri, 28 noiembrie 2012, în cadrul Proiectului educaţional „Invitaţie la lectură” , organizat de către Şcoala Gimnazială Mireşu Mare în parteneriat cu Liga Scriitorilor Români, Filiala Maramureş şi Biblioteca Comunală Mireşu Mare, a avut loc prezentarea în premieră a  cărţii de poveşti „Săniuţa fermecată”, Editura „Eurotip”  Baia Mare, a cunoscutei autoare de cărţi pentru copii, Aurelia Oancă. Din „argumentul” acestui demers didactic spicuim: „ Azi, se pare că toată trăirea aceasta grăbită a momentelor pe care le avem de la tinere vlăstare până la stejari seculari, se potoleşte doar în prezenţa singurului prieten tăcut şi discret care nu trădează, care opreşte clipa şi îţi oferă bogăţia intelectuală cu răbdare, CARTEA”. Organizatorii evenimentului propriu zis au fost: prof. Lucica Mogoş, prof. Corina Drăgan, prof. Gelu Dragoş, prof. Nicu Oanţă, prof. Viuţa Dorca, înv. Ana Dragoş, ed. Aurelia Pop, dr. Mihai Ganea, scriitoarea Aurelia Oancă, prof. Virginia Paraschiv, prof. Ion P. Pop, bibliotecara Ana Achim şi Comitetul de Părinţi al clasei a IV-a, reprezentat de Viorica Kiss, Loredana Pop, Sanda But şi Aurora Marincaş.
        Cei patru oaspeţi de seamă ai Ligii au fost primiţi cu un încântător Concert de colinde susţinut de elevii clasei a IV-a, după care preşedintele LSR MM,  dr. Mihai Ganea a prezentat pe scurt activitatea şi obiectivele acesteia în raport cu literatura pentru copii, apoi şi-a luat în serios rolul de moderator d-na profesor şi critic literar Virginia Paraschiv, cea care a invitat-o pe d-na director Lucica Mogoş, profesor de limba română la bază să enunţe opiniile Domniei sale în calitate de filolog, în privinţa literaturii naţionale pentru copii, reperezentate în programele şcolare.
        D-na Aurelia Oancă şi-a prezentat cu căldură cartea în beneficiul micilor ei cititori, care au fost cuceriţi şi seduşi de farmecul unei poveşti prevestitoare de Sfânta zi de Crăciun.
Cunoscutul şi respectatul jurnalist Ion P. Pop, bun cunoscător al învăţământului din zonă, fiind o perioadă director de şcoală la Ulmeni, a vorbit despre faptul că Liga Scriitorilor, Filiala Maramureş, trebuie perpetuată în mediile de impact pentru cultură şi spiritualitate, între care categoria vârstelor mici trebuie să fie prioritară.
       La final, d-na Aurelia Oancă a oferit gratuit cartea cu autograful său elevilor, iar copiii au fost serviţi cu cozonac şi suc natural. A fost o „oră de lectură” inedită dar deosebit de reuşită prin stradania celor implicaţi în proiect cât şi receptivităţii elevilor din ciclul primar prezenţi.G.D.L.

                                                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu