luni, 26 noiembrie 2012

INVITAŢIE LA „NOAPTEA STRIGOILOR”!


Vineri 30 Noiembrie, de la ora 22,oo vă aşteptăm în Mystique Pub la Sf. Andrei Party, sau după denumirea populară: „Noaptea Strigoilor”.
Dacă te numeşti Andrei sau Andreea primeşti o băutură din partea casei.
PROMOŢII:
- VINARS JIDVEI (700 ml) - 110 Lei
- Cocktail TEQUILA SUNRISE - 8 Lei
DRĂGAN CIPRIAN BAND - Live
Rezident DJ MAAURO
INTRAREA LIBERĂ
INTERZIS STRIGOILOR!
ISTORIC SĂRBĂTORII:
Şi noi, românii, ca mai toate popoarele din Europa care se respectă, avem o noapte în care spiritele rele îşi fac de cap dacă nu se iau măsuri de apărare. Este noaptea de 29 spre 30 noiembrie, noaptea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.
Santandrei a fost o mare divinitate geto-dacă peste care creştinii au suprapus pe Sfântul Apostol Andrei, cel despre care se spune că i-a increştinat pe strămoşii noştri şi care, la vremea lui, trebuie să se fi bucurat de mare respect.
Dintotdeauna, noaptea Andreiului a fost, în credinţa populară, noaptea strigoilor. Până spre mijlocul veacului al XX-lea, în Colinele Tutovei, tinerii organizau petreceri de pomină în noaptea de Sfântul Andrei, chiar dacă se întampla în mijlocul postului Crăciunului, petreceri asemănătoare cu Revelionul, numite Noaptea Strigoilor. Ca să fie feriţi de acţiunea malefică a moroilor şi strigoilor, înainte de lăsatul serii, tinerii camuflau şi ungeau cu mujdei de usturoi ferestrele şi uşile casei unde se desfăsura petrecerea.
În popor, se credea că în noaptea de Santandrei strigoii vii, oamenii care se nasc cu căiţă, coadă - o vertebră în plus - sau din legături incestuoase, îşi părăsesc trupurile, fără ştirea lor, iar strigoii morţi ies din sicrie, morminte şi cimitire pentru a provoca suferinţe oamenilor, urâţesc şi sug sângele celor vii, leagă sau iau puterea bărbaţilor, strică taurii, fură sporul vitelor, se joacă cu lupii şi ursii.
Mystique Pub - primii de pe Strada Şcolii...
Atmosfera relaxată, voia bună şi veselia tronează la Mystique Pub din Baia Mare.
Amenajat pentru distracţie, Mystique Pub este cu siguranţă alegerea ideală pentru o seară cu prietenii sau pentru o petrecere, întrucât voia bună este asigurată de muzica atent selecţionată, băuturi deosebite şi companie aleasă.
Distracţie garantată!
Rezervări: 0740.180.841 - www.mystiquepub.ro

                                                                                            Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu