vineri, 23 noiembrie 2012

200 de paturi, la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei


Sănătatea ta contează”! Aceasta este prioritatea zero pentru Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social. Nu este un slogan, ci o problemă care trebuie rezolvată urgent. La fel ca şi cele din învăţământ, cele legate de infrastructură, din domeniul economic sau agricol. În urma discuţiilor avute cu dr. Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, se are în vedere construirea unei noi clădiri la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.
„Românii merită să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, care să concureze cu cele din Uniunea Europeană. Pentru prima dată, România va avea o Lege a Sănătăţii care va resuscita sistemul medical. Se face o radiografie a tot ceea ce înseamnă acest mecanism. Medicii, asistenţii medicali, infirmierii şi brancardierii, toţi cei care lucrează în spitale, cabinete ale medicilor sau alte unităţi medicale, trebuie să fie respectaţi,  dar şi ei au obligaţia morală să respecte bolnavii. La nivelul judeţului Maramureş, în urma discuţiilor avute cu dr. Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, există garanţia că la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se va construi o nouă cladire. Aceasta va cuprinde 200 de paturi pentru bolnavii cronici. Tot aici se vor reabilita clădirile existente, având în vedere stadiul de degradare a acestora”, susţine Liviu Marian Pop.
Spitalul a fost construit în sistem pavilionar, fiecare pavilion găzduind o secţie de spital, în condiţiile în care primele construcţii au fost ridicate în anul 1864. Specificul afecţiunilor, încă din acele vremuri, au fost axate pe tratarea bolnavilor psihic. Treptat, medicina s-a dezvoltat, iar Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a ajuns să fie al doilea ca importanţă din Maramureş, după Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr Constantin Opriş” Baia Mare.

                                                             Liviu MARIAN POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu