miercuri, 31 octombrie 2012

Vedetele vor să “cânte” în parlament

Mai mulţi artişti vor să împartă scena muzicală cu cea politică, fiind decişi să ocupe un loc în Parlamentul României după alegerile din 9 decembrie. Astfel, Ionela Prodan, Victor Socaciu, Alexandru Pugna, Mihai Sturzu de la Hi-Q şi Ciprian Rogojan de la Sistem îşi încearcă norocul pentru un mandat în Legislativ.
Introducerea în 2008 a votului uninominal a determinat partidele să desemneze drept candidaţi persoane publice, cu notorietate, care până acum nu au dezamăgit pe plan politic. Şi în 2012, pe listele cu candidaţi apar personalităţi din show-biz aruncate în competiţia electorală. Drept urmare, Mihai Sturzu de la trupa Hi-Q, membru al Tinerilor Social-Democraţi (TSD), speră la un mandat de deputat în Sectorul 6 al Capitalei. Ciprian Rogojan, cunoscut ca Cici de la Sistem, îşi încearcă norocul pentru un mandat în Legislativ, la Baia Mare, din partea PDL. Din partea USL candidează şi soliştii de muzică populară Ionela Prodan (diaspora) şi Alexandru Pugna (Bistriţa-Năsăud). De asemena, Victor Socaciu vrea să fie deputat din nou, dar de diaspora.
Mihai Sturzu
Secretarul de stat Liviu Voinea nu mai candidează pentru PSD în sectorul 6, în colegiul acestuia fiind propus Mihai Sturzu, solist al trupei Hi-Q şi membru TSD. "La noi este o modificare în sectorul 6, domnul secretar de stat Liviu Voinea a preferat să se ocupe în mod special de strategia ministerului de Finanţe şi ca atare şi-a declinat participarea la acestă competiţie şi a intrat pe locul domniei sale domnul Sturzu, la fel de tânăr şi la fel de bine intenţionat", a anunţat Ecaterina Andronescu la BEM, cu ocazia depunerii listei candidaţilor USL în Capitală.

Alexandru Pugna (foto)

Cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna candidează pentru un post de deputat în judeţul Bistriţa-Năsăud, din partea USL. Social-democratul nu a fost menajat de către colegii de partid care i-au repartizat un colegiu foarte greu, cel în care candidează şi un veteran al politicii româneşti, pedelistul Ioan Oltean, prezent în Parlament încă din 1990. Despre contracandidatul său artist, deputatul PDL a mărturisit că mai cântă seara, acasă, melodiile interpretului de muzică populară Alexandru Pugna, ca să fie pregătit pentru confruntarea cu acesta din campania electorală. “Alexandru Pugna este un adversar puternic şi fiţi siguri că mă pregătesc pe măsură", a spus Oltean.

Ionela Prodan

Tot din zona muzicii populare vine şi candidata Ionela Prodan pe care PSD a invitat-o să candideze în colegiul 3 Diaspora, cel pentru Statele Unite. Prodan este challengerul deţinătorului actual al mandatului, Mircea Lubanovici (PDL). Activitatea politică în familia Prodan este una foarte intensă, deoarece fiica Ionelei Prodan, impresarul de fotbal Ana-Maria Prodan şi soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, antrenor la Steaua, sunt membri PRM din 2010. De asemenea, există speculaţii în presa centrală conform cărora fiica artistei va cabida într-un colegiu în care Cornelui Vadim Tudor speră la 5%.

Ciprian Rogojan

Ciprian Rogojan, cunoscut drept Cici de la Sistem, şi-a anunţat oficial candidatura din partea A.R.D. pentru un fotoliu de senator în Colegiul 1 Baia Mare. Ginerele fostului ministru al economiei, Ion Ariton, este membru PDL de un an. “Până acum m-aţi aplaudat, de acum mă veţi critica. Sunt onorat că fac parte din această echipă unde am întâlnit oameni cu experienţă foarte mare şi din acest motiv al ales să fac parte din această echipă şi din această alianţă. Cred că atuul unui politician este să îţi respecţi contracandidatul şi mi-aş dori să nu fie o bătălie între oameni politici ci între proiecte politice şi idei care salvează oameni”, a declarat Ciprian Rogojan (Cici).

Victor Socaciu

Un alt cântăreţ ce va candida este pesedistul Victor Socaciu, dar acesta este deja deputat din 2008, activând ca vicepreşedinte al Comisiei de cultură a Camerei. În schimb, va concura pentru alt colegiu, unul din Diaspora. Liderul PDL Diaspora, William Brânză, rămâne candidat pentru Colegiul 1 Europa, unde USL îl trimit să candideze pe cantautorul de muzică folk Victor Socaciu. Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că Socaciu este printre interpreţii imnului PNL, alături de liberalii cu carnet de partid, Dida Drăgan şi Nicolae Furdui-Iancu. Victor Socaciu este în acest moment deputat de Mureş, dar partidul va trimite pe altcineva să candideze în acest colegiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu