sâmbătă, 13 octombrie 2012

Turcia-România 0-1 şi visăm deja la Brazilia!

Nationala de fotbal a României a invins Turcia cu scorul de 1-0 (1-0), vineri seara, pe stadionul ''Sukru Saracoglu'' din Istanbul, in Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gicu Grozav (45+1), la capatul unui contraatac. România a facut un meci bun si a castigat meritat, iar acest succes o tine cu sanse mari in cursa pentru locul doi in grupa. Tricolorii vor juca urmatorul meci marti, la Bucuresti, cu Olanda. 
"Tricolorii" au inceput excelent meciul, cu un pressing foarte avansat, care nu a convenit deloc echipei Turciei. Gazdele au avut prima ocazie clara a meciului in min. 8, cand Semih a reluat cu capul spre poarta, dar Tatarusanu a respins. 
România a jucat calm, a pasat destul de bine si a incercat sa gaseasca drumul spre poarta lui Volkan, iar Grozav avut o sansa foarte buna in min. 11, insa dupa ce a scapat spre poarta a fost ajuns de fundasii turci, sutul sau ducandu-se pe langa poarta. 
Turcia a mai avut o situatie notabila in min. 16, cand Umut Bulut a reluat cu capul, dar mingea s-a dus alaturi, dupa lovitura libera batuta de Emre. Stancu, jucator in Turcia, la Orduspor, a iesit in evidenta in trei randuri, dar nu a creat pericol real la poarta lui Volkan (22, 25, 40). 
Hasan Ali Kaldirim l-a testat pe Tatarusanu (33), cu un sut din afara careului, dar portarul Stelei a fost la post. 
România a dat lovitura in prelungirile primei reprize, pe contraatac, cand Pintilii l-a lansat excelent pe Grozav si acesta l-a invins pe Volkan, iesit din poarta (45+1). si ultimele secunde ale reprizei au gasit echipa noastra in atac, dar sutul lui Pintilii a fost blocat de un fundas (45+4). 
Repriza secunda a inceput cu un moment foarte tensionat, Bourceanu fiind lovit in cap de un obiect aruncat din tribuna in momentul in care se pregatea sa execute un corner (47). Meciul a fost intrerupt aproximativ un minut, timp in care arbitrul Howard Webb a discutat cu capitanii si arbitrul de rezerva. in cele din urma, Bourceanu a executat lovitura de colt, iar mai multi tricolori au trecut pe langa balon in careul turcilor (48). 
Dupa o perioada in care turcii au presat destul de mult, România a avut doua contre periculoase, prin Torje (59), al carui sut a fost prins de Volkan, si Marica (59), care a reluat slab centrarea lui Rat, iar mingea s-a dus alaturi. 
Cocis a irosit o sansa imensa de gol in min. 63, cand a ratat singur cu poarta in fata, dupa ce Marica l-a deschis perfect. 
Hasan Ali l-a mai incercat o data de la distanta pe Tatarusanu, dar acesta a fost atent (66). Apoi, Mevlüt Erdinc a tras din unghi in plasa laterala (67). Tricolorii au mai avut emotii in min. 71, cand apararea noastra a ezitat si Umut Bulut a fost aproape sa profite. Arda Turan a patruns prin apararea noastra, dar nu a mai avut suflu pentru sut si Tatarusanu a retinut (76). 
Echipa lui Piturca a gestionat bine finalul de meci si Turcia nu a reusit sa isi creeze ocazii clare de gol, decat in ultimele secunde, prin Nuri sahin, care a reluat peste poarta cu capul din pozitie buna (90+6). Mutu a avut ultima ocazie in min. 90+7, dar Volkan a salvat golul.Preluare AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu