sâmbătă, 22 septembrie 2012

Oscar pentru excelenţă, acordat taragotistului Dumitru Fărcaş!


Inegalabilului taragotist maramureşean Dumitru Fărcaş, la origine din Groşii Băii, i-a fost decernat în 20 septembrie a.c., Trofeul “Oscar românesc pentru excelenţă” în cadrul unei Gale anuale, ajunsă la ediţia a XV-a.
     De-a lungul timpului, trofeul a fost câştigat de valoroşi oameni de ştiinţă, muzicieni, actori, sportivi, artişti plastici, scriitori. La ediţia din 2012 au fost nominalizate peste 90 de personalităţi cu rezultate de excepţie în domeniile lor de activitate.
     Din comunicatul şi diploma primită de la organizatori, Fundaţia pentru Tineret Teleorman aflăm că: „Maramureşeanului Dumitru Fărcaş (74 de ani) i-a fost decernat Trofeul “Oscar românesc pentru execelenţă” (creat în 1998), “din dorinţa de a se stăvili ofensiva agresivităţii, mediocrităţii, nonvalorilor şi kitsch-ului, într-o perioadă în care se manifestă percepţia negativă faţă de ceea ce este românesc”.
      Felicitări maestre Mitru Fărcaş şi te aşteptăm cu drag pe meleaguri maramureşene cu taragotul tău fermecat, să ne încânţi cum numai Domnia ta ştie să o facă!

                                                                                  Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu