vineri, 31 august 2012

EDITORIAL


      Blogul „Izvoare Codrene” are peste 30 000 de vizitatori
 
       Atunci când ne-am hotărât să înfiinţăm acest blog - eu, fiul meu Gelu Dragoş jr. şi poetul Vasile Dan Marchiş, fondatorul revistei tipărite cu acelaşi nume - nu ne-am gândit la impactul cultural şi  social pe care o să-l aibă asupra publicului care deţine internet din arealul Codru-Chioar. Numai că strădania noastră ne-a fost încununată cu aceste „vizite” pe blog, în număr de peste treizeci de mii din ianuarie anul acesta şi până la începutul lunii septembrie! Pentru noi este o performanţă extraordinară, ceea ce ne face să continuăm. Pentru noi acest blog „http://izvoarecodrene.blogspot.ro/ este ca un copil mic care creşte mare odată cu voi, cei care ne citiţi! Primează articolele literare, poezia, proza, autorii locali, apoi ştirile din zonă inclusiv cele din educaţie, agricultură, medicale şi sportive, cele din Maramureş în general dar şi cele naţionale şi de interes major. Politică nu facem dar când primim comunicate de presă din partea senatorului Marius Ovidiu Bota sau a deputatului Nicolae Bud le publicăm cu plăcere, aceştia doi fiind reprezentanţii noştri în Parlamentul României. Deşi nu am avut susţinere financiară din partea lor  pentru acest blog, repet foarte accesat, noi vom merge înainte deoarece oamenii din Ţara Codrului şi Ţara Chioarului au nevoie de el. Vor să fie informaţi. Zilnic. Suntem în secolul XXI!Trebuie să recunosc că avem şi cititori on-line fideli: din Oarţa de Sus, din Someşul Uileac, din Asuajul de Sus, din Băseşti, din Băiţa de sub Codru, din Ulmeni, din Satulung, din Şomcuta Mare, din Pribileşti, din Fărcaşa, din Sălsig, din Mireşu Mare, din Hideaga, din Lucăceşti, din Coruia, din Coaş, din Cerneşti, din Copalnic Mănăştur, din Vişeu de Sus, din Sighetu Marmaţiei, din Baia Mare, din Bucureşti, din... Baden, Canada! Da, este vorba despre poetul şi pictorul Ion Georgescu Muşcel care mi-a spus: „Dragă Gelu, eu mă informez zilnic ce-i prin ţară accesând blogul Izvoare Codrene! Îmi este de ajuns!”. Lucruri frumoase mi-a spus şi profesoara Maria Berciu, epigramistă în cadrul Clubului „Spinul”: „ Dacă doresc să aflu despre o activitate culturală care se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană, accesez blogul Izvoare Codrene şi aflu tot. Nu vreau să vă flatez dar de multe ori eşti cu vestea înaintea ziarelor on-line”! Da doamna profesoară, aşa este! Vedeţi ce înseamnă să ai „pile” la domnul dr. Teodor Ardelean şi Corina Şandor Martin!
       Lucrurile acestea pentru noi contează. Faptul că profesorul pensionar „X” sau poeta „Z” îmi spune că au fost la Biblioteca judeţeană să citească nu ştiu ce carte şi să intre pe internet să caute poeziile lui Ion Mureşan sau Ion Bogdan şi au găsit versuri de ale lor pe blogul Izvoare Codrene ne încântă. Sper să putem merge pe aceste două fronturi, revistă şi blog mult timp, până doresc alţii tineri să ne ajute. Pentru asta avem nevoie nu numai de încurajări, de strângeri de mână ci şi de bani. S-au adunat materiale pentru numărul 10 (!!!) al revistei cu rază medie de acţiune, de la Asuajul de Sus până la Mireşu Mare deosebit de valoroase: proză, poezie, folclor, epigramă, religie, educaţie, satiră, istorie, etc dar trebuie şi tipărită. Ne vom „rostogoli” şi ne vom „da peste cap” ca acest număr jubiliar să iasă în condiţiile pe care le merită din toate punctele de vedere. Aş dori să amintesc faptul că numărul VIII al revistei, număr pe care l-a sponsorizat Primăria Fărcaşa a fost premiat cu locul I pe ţară, la secţiunea ei de către Fundaţia „Vasile Pogor” Iaşi, cea mai prestigioasă instituţie care se ocupă de reviste culturale, şcolare, ş.a.m.d. la nivel naţional. Nu-i puţin lucru, zic eu!
Revin şi vă reamintesc faptul că, azi, 31 august blogul http://izvoarecodrene.blogspot.ro/ are peste 30000 de vizitatori! Vă aşteptăm în continuare cu inima deschisă să ne citiţi! De fapt noi pentru dumneavoastră scriem şi postăm articole cât şi fotografii originale, glume, pentru a vă înfrumuseţa ziua şi zilele. Aşteptăm sugestii sau comentarii la articolele postate! Doamne ajută!
 
                                                                            Redacţia Izvoare Codrene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu