marți, 24 iulie 2012

Incendiu devastator în Masivul Bucegi pe domeniile regale!


Doua elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor sunt pregatite sa intervina, in cursul zilei de astazi, 23 iulie, pentru a oferi sprijin lucratorilor IGSU si celorlalte forte participante la stingerea incendiilor de padure din Masivul Bucegi.
Primul elicopter va decola de la Unitatea Speciala de Aviatie a MAI. in jurul orei 10.00, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.
ISU Prahova a anuntat, ieri, printr-un comunicat de presa, ca incendiul care a izbucnit pe un teren apartinand Casei Regale a Romaniei si aflat in administrarea Romsilva a fost provocat de un fulger produs in urma cu o saptamana (15 iulie) si ca acesta a fost semnalat prin apel la 112 de catre conducerea Parcului Natural Bucegi in data de 21 iulie.
Flacarile au afectat o suprafata de aproximativ 1.500 metri patrati, arzand litiera si coronament de rasinoase, acestea manifestandu-se intr-o zona inaccesibila, cu o panta de 80%, ceea ce face ca interventia pompierilor sa fie imposibila.AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu