duminică, 22 iulie 2012

CRISTI BORCEA NU MAI ESTE ACŢIONAR LA DINAMO BUCUREŞTI!


Cristi Borcea practic este un simbol al societatii corupte din România, capitalismul de pile si relatii, de smenari si smecheri, cu care ne-am pricopsit dupa Revolutie. Venit la Dinamo ca un servitor al lui Cornel Dinu, caruia îi cara servieta si îi pregatea cafeaua dimineata, arivistul din Valea Boului a avansat treptat pe scara ierarhica la club si a folosit perfect influenta posturilor ocupate pentru a se imbogati, calcand peste absolut toata lumea cine i-a stat in fata, prieten sau dusman. Din umil pizza-boy, a devenit director de marketing pentru ca apoi sa avanseze pe pozitia de director executiv si in ultima instanta actionar. Pentru un răpciugos venit de la ţara cu buzunarele gaurite ascensiunea este chiar remarcabila. Ginit din prima cu transferurile de jucatori si banii negri care se invart in jurul tranzactiei Borcea a devenit "prieten" bun cu cancerul fotbalului romanesc, Ioan Becali, de la care probabil si-a tras primele comisioane grase cu care a reusit sa isi deschida si extinda afacerea Crimbo Gaz, cea care i-a adus castiguri imense. A continuat apoi cu mafia pariurilor, unde castigurile erau imense, neezitand sa traga in ţeapa pe colegii actionari folosind influenta pe care si-a asigurat-o la echipa si in club. Sub masca dinamovismului fanatic Borcea practic isi facea de cap la club si grebla cu ambele maini profituri la negru deloc neglijabile, care i-au rotunjit conturile bancare atent deschise in strainatate. Cu justitia pe urmele lui, in ultima vreme, cu sanatatea care incepe sa îi joace feste din cauza emotiilor aferente tipurilor de afaceri in care era lansat, Borcea a decis sa se retraga, probabil ca sumele acumulate in perioada de aur a vietii sale permitandu-i sa duca un trai linistit, retras la Miami (USA) unde nimeni nu te mai intreaba nimic de "sănătate".
Pentru cei care au avut personal de a face cu Borcea impresia lasata este deplorabila. Orice om cu bun simt repugna orice relatie cu acest individ, croit dupa chipul si asemanarea mentorilor lui: „Jiji” Becali şi ďż˝ Giovani Becali. Declarat antistelist si mare dinamovist, lucru de care nu ne îndoim, Borcea insa nu a ezitat sa saboteze propriul club pentru a realiza castiguri proprii, exemplul cel mai clar fiind meciul cu Lazio, unde suntem siguri, fara a avea dovezi insa, ca „bouleanul” a mişculat la pauza, aruncand la gunoi sentimentele a milioane de dinamovisti care asteptau calificarea echipei în Liga Campionilor. Un om fara scrupule, perfid si prefacut, parsiv si hamesit, care nu avea absolut nici o opreliste !
Plecarea lui are insa o importanta imensa pentru noi cei care iubim si suferim alaturi de echipa. Practic in club au ramas Badea si Savulescu, doi actionari care nu se implica prea mult in echipa si care au, cât de cât, mult mai mult bun simt decat Bouleanul, cel care decidea transferuri, convenabile pentru Giovanni si in perspectiva trântirii de meciuri pentru pariuri, decidea formula de start a echipelor si componenta lotului. Practic acum singurul care decide la echipa este Dario Bonetti, nimeni nu are autoritatea de a trece peste el ! Dario ne-a demonstrat bunele lui intentii asa ca din acest punct de vedere suntem linistiti. Plecarea Bouleanului inseamna influenta in cadere libera a lui Giovani la echipa, acolo unde Dario pazeţte si apţiguieşte pe oricine care face jocuri duble ! Plecarea lui Borcea inseamna drum liber pentru performanţa a lui Dinamo, lipsa de jocuri murdare, onestitate si devotament fata de culorile clubului din partea jucatorilor, neintinate de mizerii venite din culise sau via SMS ! Plecarea lui Borcea înseamnă de fapt un nou început la Dinamo, cu adevărat dătător de speranţă pentru viitor !
                                          de Discobolus în 21.07.2012 ora 22:54

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu