miercuri, 20 iunie 2012

Magia nopţii de Sânziene – tradiţii şi ritualuri


Va invit joi, 21 iunie 2012, la o discutie înmiresmată despre semnificaţiile, tradiţiile, ritualurile şi legendele nopţii de Sânziene. Vom împleti coroniţe din delicatele flori galbene, ne vom răcori cu limonada si vom cauta sa recuperam din negura timpului vechile descantece si incantatii dedicate acestor benefice fiinte diafane, supranumite Sfintele, Maiastrele, Frumoasele, Fermecatele sau Sanzienele.
Noaptea de 23 spre 24 iunie este considerata in traditia populara romaneasca una dintre cele mai puternice nopti ale anului, fiind inchinata soarelui, iubirii si fertilitatii. In aceasta noapte se spune ca se deschid cerurile, iar Sanzienele umbla prin vazduh dansand, cantand si daruind puteri miraculoase plantelor de leac, belsug roadelor, miresme florilor, noroc in dragoste si frumusete fetelor.
Traditiile concentrate in jurul noptii de Sanziene isi au radacinile intr-un stravechi cult solar geto-trac si sunt de o mare bogatie simbolica. Despre toate acestea si multe altele vom discuta joi, de la ora 19:00.

Pentru detalii si inscrieri, ma puteti contacta fie telefonic – 0746107106, fie pe e-mail – monica@atreiacafea.ro.


Olivian BREDA (0743-41.00.26)
http://olivian.ro/cele-mai-bune-mesaje/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu