miercuri, 20 iunie 2012

Despre taberele pentru studenţi!


Şi în acest an, în grabă (începând de săptămâna asta), Ministerul Educaţiei vrea să acorde fără licitaţie (adică prin încredinţare directă) tabere gratuite pentru studenţi în perioada vacanţei de vară.Metodologia tocmai a fost publicată pe site-ul ANSThttp://www.anst.gov.ro/stiri/noutati/585_metodologia-de-organizare-i-desfurare-a-progr.html

Nou guvern, noi încredinţări directe, aceeaşi metodologie…şi, bineînţeles, tabere la mare în aceeaşi staţiune  adică Costineşti, încredinţate acelorlaşi prestatori. (veţi vedea!).
Care au fost agreaţi de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret indiferent de conducerile politice care s-au succedat încă din 2004!!
Scandalul de acum doi ani a fost uitat.
Scandalul de anul trecut a fost uitat: anul trecut ANST făcuse o licitaţie în martie- aprilie, licitaţia a fost contestată, răspunsul la contestaţii a tot fost amânat şi, la presiunea celor trei mari federaţii studenţeşti (USR; UNSR şi ANOSR - protejate fiecare de câte un partid politic, în caz că nu ştiaţi), Găselnita a fost gasita: ANST a decis la finele lunii iunie (!!) 2011  elaborarea unei metodologii şi încredinţarea prin atribuire directă prestatorilor de servicii de cazare şi masă.In condiţiile în care lunile iulie şi august sunt luni de concediu pentru universităţi, implicit pentru studenţi.
Numai ca încredinţarea directă nu a facut-o ANST ci a dat ordin instituţiilor din subordine sa se ocupe şi să o facă. Instituţiile din subordine fiind Casele de Cultură ale Studenţilor din toată ţara.
ANST condusă de Doina Melinte anul trecut (care, fie vorba între noi, acum, la plecare, a mulţumit doar colaboratorilor din sport..e clar ca problemele de tineret nu au interesat-o nicioadată !)s-a spălat pe mâni de tabere iar casele de cultură ale studenţilor au fost cele care au trebuit să le gestioneze, să fie tampon între federaţiile studenţeşti (care ştiu să aibă numai pretenţii nu şi obligaţii) şi prestatorii de servicii de cazare şi masă şi să suporte controale financiare ale Curţii de conturi şi ale auditului  intern trimis de ANST(!!)).
Încredinţare directă şi nu licitaţie, va fi şi anul acesta, conform noii metodologii. Şi tot prin Casele de Cultură ale Studenţilor nicidecum prin Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret care emite metodologii, ordine, are si Directie pentru Studenti in subordine.
Până în anul 2004 taberele gratuite pentru studenţi erau atribuite prin Ministerul Educaţiei, directia de învăţământ superior, prin licitatie. Şi era mai firesc, având în vedere ca Ministerul Educaţiei are relaţii directe cu universităţile. Iar universitatile au studenţii care pot beneficia de aceste tabere.
În fiecare an, încă din 2004 încoace (de când s-a înfiinţat artificial acest ANST pentru “fata lui tata”, Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta) taberele gratuite pentru studenţi se dau “pe genunchi”.
Chiar daca culoarea politica s-a rotit. Şi actualii şi foştii guvernanţi au făcut acelaşi lucru.
Iar din asta profită aceeaşi gaşcă care este mână în mână cu cei care oferă spaţiile de cazare şi de masă pentru sejururi.
Până la alegerile parlamentare mai este, iar lumea care gândeşte încă nu şi-a dat votul!

                                                                                          Stelian Popescu








  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu