miercuri, 30 mai 2012

Instituţia Prefectului a primit ştampilele cu menţiunea "VOTAT" şi timbrele autocolante

  La videoconferinţa, din această seară, a ministrului delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre cu prefecţii şi subprefecţii au participat membrii Comisiei judeţene tehnice cu atribuţii în coordonarea şi îndeplinirea organizării alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale din data de 10 iunie.
 
 
            Prefectul Sorin Rednic a prezentat ministrului faptul că s-a încheiat procesul de tipărire a buletinelor. A fost finalizată lista cu jurişti sau alte persoane nominalizate de către primari să ocupe, prin tragere la sorţi, funcţia de preşedinte sau locţiitor al biroului electoral al secţiei de votare. Lista a fost transmisă preşedintelui Tribunalului Maramureş, iar tragerea la sorţi pentru desemnarea acestora va avea loc mâine, 30 mai a.c., ora 10.00. Instituţia Prefectului a primit ştampilele de vot cu menţiunea "VOTAT", timbrele autocolante şi broşurile informative cu legislaţia în vigoare la alegerile locale. Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor secţiei de votare pentru alegerile se va realiza de către preşedintele şi vicepreşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş, judecătorii Virginia Pop şi Andrei Rus, respectiv alte persoane cu atribuţii, în perioada 5-7 iunie. La sfârşitul acestei săptămâni, vor fi distribuite, sub pază militarizată, în teritoriu buletinele de vot ştampilate şi anulate de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană pentru a putea fi afişate şi consultate la biroruile de circumscripţie electorală şi secţiile de votare.
              Secretarul de Stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestor principal de poliţie Nicolae Căbulea, a declarat că au fost înregistrate, de la începutul campaniei electorale, peste 1100 de incidente electorale. Cele mai multe incidente electorale au fost semnalate în data de 22 mai a.c., iar intervalul orar de producere a acestora a fost cuprins între orele 12.00-14.00, respectiv 24.00-02.00. Cele mai multe incidente electorale au fost înregistrate în mediul rural (66%) şi se referă la distrugerea de materiale electorale şi afişarea în alte locuri decât cele de afişaj special stabilite prin dispoziţia primarului. Din totalul incidentelor înregistrate, 40% au fost sesizate de către reprezentanţi ai partidelor politice, iar 25% prin telefonul unic de apeluri de urgenţă 112. De asemenea, sunt înregistrate peste 160 de sesizări referitoare cu privire la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase, cele mai multe dintre acestea având loc în mediul rural.
            Ministrul delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, a solicitat verificarea situaţia de menţinere a reşedinţei, în perioada10 martie 2011-10 martie 2012, la nivelul bazelor de date din cadrul serviciilor de evidenţă a persoanei. Acesta a mai solicitat prefecţilor luarea de măsuri pentru asigurarea în bune condiţii a primei probe din cadrul examenului de bacalaureat, din data de 11 iunie a.c., în aşa fel încât să nu contribuie la perturbarea procesului electoral în unităţile de învăţământ unde există secţii de votare.
 
Purtător de cuvânt,
Dan Bucă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu