joi, 31 mai 2012

Fiica fostului ministru Eugen Dijmarescu a murit in Japonia !


În vârstă de 36 de ani, Alina Dijmărescu a fost găsită moartă într-o camera de hotel din insula japoneză Okinawa.
Alina era absolventa a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, cunoştea 6 limbi şi lucrase în trecut pentru Lehman Brothers.
Potrivit primelor informaţii, se pare că un atac de cord i-a fost fatal fiicei lui Eugen Dijmărescu, fost Ministru de Finanţe şi viceguvernator al BNR. Dumnezeu să o odihnească în pace!
În Japonia, morţile din suprasolicitare la serviciu sunt atât de dese încât pentru ele s-a definit chiar un cuvânt: KAROSHI. Primul asemenea caz a fost raportat în 1969, când un bărbat de 29 de ani, căsătorit, a murit în departamentul de curierat al celui mai mare ziar naţional.
În traducere liberă, „karoshi” înseamnă chiar "moarte de la prea multă muncă". Cele mai dese cauze pentru Karoshi sunt atacul de cord şi atacul cerebral. Din 1987, Minsterul Muncii a început să publice statistici legate de Karoshi pentru a atrage atenţia publică asupra acestui fenomen.
46% din angajaţii marilor corporaţii japoneze se tem că vor muri din aceste cauze. Din fericire, sau din păcate în România acest fenomen „karoshi” nu există! Circulă în schimb un banc printre români:
Pe un şantier în România:
- Şefu, mi s-a rupt lopata, ce să fac?!
- Sprijină-te şi tu pe betonieră că nu mai avem lopeţi...

                                                                           Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu