vineri, 27 aprilie 2012

Micropovestire cu umor


   UNDE SE MAI POATE...DORMI!

  Gigi nu dorea să doarmă pe la nu ştiu cine, să nu deranjeze, cu toate că avea doi fraţi, veri şi alte rudenii în oraşul respectiv. Asta s-a întâmplat prin anii 1988. S-a tot gândit îndelung ce să facă. Trebuia să doarmă undeva măcar două trei ore. A fost de servici pe schimbul trei, toată noaptea. Locuia în altă localitate la aproape 60 kilometri de locul acela. I-a venit ideea să doarmă la cinematograf. Şi-a cumpărat un bilet pentru filmul care a rulat la ora respectivă. S-a aşezat în sală pe un scaun oarecare. A tras un pui de somn pe tot parcursul cât a rulat filmul. La un moment dat a fost trezit de o persoană ce făcea parte dintre angajaţii acelui cinematograf:
- Domnule s-a terminat filmul de mai bine de o oră!
 Gigi şi-a privit ceasul,dar a considerat că este o oră "timpurie"pentru a pleca în altă parte şi a grăit către cel ce l-a trezit:
- Poftiţi 4 lei preţul difuzării filmului următor, vreau să mai rămân.
- Vreţi să revedeţi acelaşi film? a întrebat bărbatul pe Gigi. Toată săptămâna v-a rula acelaşi film care este consemnat pe afiş.
- Aşa este .Cu toate că am mai văzut de vreo 4 ori acest film, mai rămân. Mi-e tare somn. Până ajung acasă mi-este de pornit înapoi. Apoi să mă duc să dorm la teatru?!
Acolo nu pot că spectatorii...aplaudă...!!!
                                                                                    VASILE DAN MARCHIŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu