vineri, 23 martie 2012

Peste un miliard de oameni de pe glob suferă de hipertensiune arterială!


Hipertensiunea arterială (HTA) este o importantă problemă de sănătate la nivel mondial, relevă un comunicat de presa al Societăţii de Hipertensiune transmis în 23 martie 2012.
 În România, prevalenţa hipertensiunii arteriale este de peste 40% în rândul populaţiei adulte. Totodată, controlul tensiunii arteriale la hipertensivii trataţi este sub 10%.
 Potrivit OMS, se estimeaza că în lume există peste un miliard de oameni care suferă de hipertensiune, iar cel tarziu în anul 2025 numărul persoanelor care vor avea această boală va ajunge la 1,56 miliarde.
 Conform comunicatului, acest context alarmant pentru sanatatea publica, a determinat înfiinţarea Societăţii Române de Hipertensiune (SRH), organism stiintific care urmareste sa dezvolte programe de instruire intensiva pentru specialisti si sa sustina campanii de informare si educare cu privire la importanta depistarii precoce si a tratamentului adecvat in hipertensiune arteriala, in randul publicului larg.
 Societatea si-a stabilit misiunea de a contribui la depistarea, evaluarea si tratamentul hipertensiunii arteriale. Prin acest obiectiv, Societatea Română de Hipertensiune urmareste reducerea impactului negativ al acestei afectiuni asupra starii de sanatate a populatiei tarii noastre.
 "Societatea Română de Hipertensiune, desi constituie un proiect tanar, are ambitia unei institutii mari. inca de la infiintare, obiectivul primar al acesteia a fost sa devina un liant intre specialistii din ariile medicale care se ocupa de hipertensiunea arteriala: medicina interna, cardiologia, diabetologia si nutritia, neurologia, nefrologia, endocrinologia, medicina generala, pediatria si chiar ginecologia. Am pornit la drum cu elan si cu proiecte indraznete, atat stiintifice, cat si dedicate preventiei in randul populatiei. Asa s-a intamplat ca, la foarte putin timp de la infiintare, Societatea Romana de Hipertensiune sa fie coordonatorul celui de-al doilea studiu epidemiologic SEPHAR", a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, presedinte SRH.
 Societatea îşi propune să colaboreze cu societăţi ştiinţifice atât din ţară, cât şi internaţionale precum: Societatea Europeana de Hipertensiune Arteriala, Societatea Internationala de Hipertensiune Arteriala sau Societatile de Hipertensiune din ţările balcanice.

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


Nu exista comentarii la aceasta stire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu