joi, 29 martie 2012

Că tot vorbeam de traseism politic…


Astăzi, Sorin Frunzăverde şi-a dat demisia din PDL. Aceasta este o ştire îmbucurătoare. E bine că pedeliştii nu se mai înţeleg între ei.
Tot astăzi, Sorin Frunzăverde şi bună parte din organizaţia PDL Caraş-Severin se mută în PNL. Aceasta nu mai e bine.
Nu e bine pentru că:
• Sorin Frunzăverde a fost unul din „greii” PDL, responsabil direct pentru toate deciziile politice nocive ale PDL din ultimii 4 ani de zile. Deşi se încearcă fabricarea unei biografii de „dizident” în PDL a lui Frunzăverde, este cunoscută loialitatea acestuia faţă de partid, al cărui membru fondator chiar este.
• Frunzăverde este recunoscut ca un baron local. Sau, ca să îl cităm pe Emil Hurezeanu, este un „conte local”, un „stăpân al judeţului” său, ca să preluăm o formulă a lui Caragiale.
• PNL şi PSD sunt partide ce au denunţat până acum caracterul exclusiv nociv al traseismului politic promiţând măsuri, inclusiv legislative, pentru împiedicarea acestuia. Iată că acum, în timpul promisiunilor electorale, USL se dovedeşte incapabilă să îşi respecte una din promisiuni. Ceea ce nu e nici promiţător, nici bine.
• Frunzăverde şi ceilalţi politicieni din PDL trecuţi la PNL vor candida pe propriile lor poziţii, de data aceasta de partea Partidului Naţional Liberal, punând membrii acestui partid şi ai USL într-o situaţie foarte dificilă: principalul adversar al lor a devenit … candidatul lor. O situaţie foarte…caragialeană, nu credeţi?
• Foarte mulţi votanți potenţiali ai USL (PNL, mai precis) se declară nemulţumiţi de politica duplicitară a actualei conduceri a PNL care se pare că nu simte nicio problemă în a recupera politicieni deja compromişi de actuala guvernare.
Oare care ar fi câştigul USL din această mişcare politică? Câştigă un judeţ? Chestiunea este destul de nuanţată: Sorin Frunzăverde şi echipa sa îşi vor recâştiga şi mai uşor propriile poziţii politice şi de control asupra judeţului.
Câştigă electorat? Mai degrabă pierde, în contextul în care electoratul USL, cel care speră într-o schimbare reală a modului de a face politică în România, constată că de fapt alianţa pe care ar credita-o se transformă într-un soi de recycle-bin al actualei guvernări.
Dumneavoastră ce credeţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu