joi, 23 februarie 2012

GESTURI ŞI GESTURI...

La 45 de ani împliniţi cred că trebuie să vezi cu alţi ochi lumea, să fii mai responsabil şi dacă se poate, prin faptele tale să devii în timp un model pentru cei tineri .Aşa o gândesc unii dintre semenii noştri, alţii însă...

M-a impresionat până la lacrimi din nou Mihăiţă Neşu despre care am mai scris dar parcă nu îndeajuns pentru ceea ce face el pentru România şi oamenii imobilizaţi, aflaţi în scaune cu rotile. Prin întâmplarea nenorocită şi nefericită trăită de el la un antrenament al echipei la care juca, Utrecht, dar şi prin marele lui caracter de român adevărat, Mihai Neşu a devenit cel mai cunoscut brand al României din Europa! Culmea, fără să cheltuie o leţcaie din banii ţării, cum o duduie blondă şi mereu cochetă o făcea fără nici o jenă până mai ieri. Dimpotrivă, Neşu a adus sume importante în ţară pentru aceşti oameni cu nevoi speciale, ocoliţi şi uitaţi de cei îndrituiţi să o facă! Fostul fotbalist stelist a reuşit performanţa miraculoasă în vreme de criză, să adune cu fundaţia pe care tot el şi-a înfiinţat-o suma de 70.000 de euro! Relexat şi zâmbitor, dar niciodată resemnat în lupta cu boala sa, îmbrăcat ca un mire din Anglia secolului XIX, Neşu împreună cu familia, şi-a primit invitaţii pe rând, atent, la restaurantul de lux unde şi-a inaugurat fundaţia umanitară.

Românul nostru a fost susţinut de către echipa la care a jucat ultima dată, F.C. Utrecht, dar şi de foşti colegi, cum ar fi: Michel Vorm, Dries Mertens, Kevin Strootman şi Khalid Sinouh, de mari fotbalişti începând cu argentinianul Messi, care i-au trimis tricouri cu semnătura lor pentru a putea fi licitate şi aduna bani. Şi-a făcut şi lui o bucurie, oprindu-şi dintre tricourile celebre puse la vânzare cel pe a lui Messi! Mihăiţă Neşu, îl meriţi din plin!

Al doilea gest care m-a impresionat a fost cel al campionilor României la rugby, componenţii echipei C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, care au fost ieri, de dimineaţă bună la Centrul de Transfuzii din urbea noastră pentru a dona sânge în semn de solidaritate cu victimele exploziilor care au avut loc în 19 februarie în Sighetu Marmaţiei. Cine a spus că marii campioni sunt şi mari caractere nu a greşit deloc! Rugbiştii lui Vasile Lucaci au înţeles primii că este necesar să vină în sprijinul celor 17 răniţi maramureşeni în urma celor două explozii şi că în situaţia lor puteau fi chiar ei sau persoane dragi lor. Gestul lor vine din inimă şi nu este singular sau de genul „să dea bine la presă”, deoarece şi echipa naţională de rugby coordonată de antrenorii Hary Dumitraş şi băimăreanul Eugen Apjok au fost cu o săptămâna înainte, la dezăpezitul spitalelor din capitală. Mulţumim „stejari” iar sâmbătă suntem alături de voi în meciul cu puternica echipă a Rusiei din Cupa Europei!

Tot în categoria gesturilor de mai înainte, le putem socoti şi trimiterea de ajutoare în satele îngropate cu zăpadă din Buzău şi Vrancea, de către borşeni, de către CJMM prin Mircea Man, preşedintele CJ.

La polul opus şi deranjant în acelaşi timp este CIRCUL din Parlamentul României, absenteismul şi lenea aleşilor noştri care ieri,22 februarie nu era la ora 10,oo la muncă. Cei care erau, puţini cei drept, erau acolo degeaba din lipsă de cvorum, nu putea munci nici măcar în comisii, puteau doar ...servi micul dejun la cantina parlamentului!

Tot circ pe pâine ne-a servit şi Giovani Becali la audierile în „Dosarul transferurilor”, când a ameninţat procurorul de şedinţă, a sfidat curtea, a vociferat tot timpul, a înjurat iar mai târziu a spus mass-mediei că doreşte să candideze la preşedinţia României! Să o facă. Nu-i mare scofală. Ce? Sânzâiana „Sânzy” Buruiană şi Irinel „Iri” Columbeanu nu au declarat că vor candida la Primăria Bucureştiului?! Nu degeaba România e ţara tuturor posibilităţilor negative din lume!

Aşadar, gesturi şi gesturi iar noi trebuie să avem discernământul necesar să-l apreciem pe cel care se cuvine.

Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu