joi, 23 februarie 2012

Gala sportului băimărean

Asemeni lui nenea Iancu îmi vine şi mie să zic că „Asta-i curată fatalitate fatală!”, să doreşti să organizezi o Gală a sportului băimărean când tu ai echipa Minaur, „Diamant de Maramureş” în Divizia „B”(eu am dorit să scriu aşa ca să-şi dea seama cu adevărat publicul spectator unde este echipa de handbal-fanion), când fosta campioană europeană de popice „Aurul” nu mai există!, când echipă de volei feminin nu mai există, când echipă de baschet masculin nu mai există, când echipa de fotbal F.C. Baia Mare se zbate pentru supravieţuire în Liga a II-a, când fetele de la handbal nici ele nu stau prea bine în clasament, când nu mai ai performanţe la înot, la gimnastică sportivă, atletism, box,etc.Doar cu echipa de rugby C.S.M. Ştiinţa şi formaţia de volei masculin Explorări Baia Mare ce ne mai putem lăuda şi cu sportivii de la judo! Dar toate aceste echipe care există în 2012 nu adună la un loc cât aduna echipa lui Viorel Mateianu sau a lui Lascăr Pană la un singur meci! Şi asta pentru că atunci se juca pentru performanţe sportive înalte, pentru participări europene şi veneau în Baia Mare sportivi de renume mondial. Acuma se joacă aşa cum se joacă, nivelul este aşa cum este iar băimărenii nu pot fi păcăliţi! Se spune că vor fi premiaţi peste 300 de sportivi! Foarte bine, numai că sunt nişte discipline de care n-au auzit nici măcar ziariştii sportivi darminte spectatorul de rând!

Revenind la acest eveniment sportiv "Gala sportului băimărean" acesta va avea loc în data de 27 februarie, de la ora 13.00, la Sala de sport a Universităţii de Nord, de pe strada Victoriei nr. 62/A. În cadrul acestuia primarul Cătălin Cherecheş va premia 364 de sportivi şi pe antrenorii care i-au pregătit, fiind alocate, în şedinţa de joia trecută a consilierilor locali, 200.000 de lei. Prin acest proiect municipalitatea Baia Mare doreşte să premieze performanţele obţinute în anul 2011 de sportivii băimăreni, fie că vorbim de cele individuale sau pe echipe şi să revitalizeze sportul băimărean aflat pe o pantă descendentă.

Primarul Cătălin Cherecheş crede în acest proiect şi consideră că astfel de evenimente sunt binevenite şi au rolul de a-i motiva pe sportivii noştri. Dă Doamne să fie aşa şi nu cum gândesc eu că va fi!

Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu